top of page
20210718_164934_edited_edited.jpg

Visie: the Shine Experience

Shine LOGO.jpg

Visie: 

The Shine Experience is een interkerkelijk georganiseerd en verzorgd weekendkamp voor christelijke jeugd- en tieners die willen groeien zowel in geloof als verbinding met elkaar. De nadruk ligt op  geestelijke verdieping en verbinding waarbij gezelligheid, sport en spel en plezier een belangrijk onderdeel zijn.

Ons doel is om Gods liefde te verspreiden. Dit willen we doen (naast de Shine-avonden in Eindhoven) door een kamp om samen met andere jongeren God te zoeken en samen te connecten. We willen iedereen beter leren kennen. Daarnaast is het onze droom dat groepen jongeren worden versterkt en SHINE ook buiten het kamp om weten te vinden.

The Shine Experience is opgericht om jongeren kennis te laten maken met God. Daarnaast om het makkelijke te maken voor (kerk)groepen op kamp te kunnen gaan, met als doel de huidige jeugdleiding in deze drukke maatschappij te ontlasten en te dienen.

Zie hieronder onze 'Kernelementen'

Interkerkelijk:

Op een kampweekend komen jongeren vanuit verschillende kerken en verschillende achtergronden en regio’s bij elkaar. Het aanbod is interkerkelijk. Hierin wordt er niet gekeken naar de verschillen binnen in het geloof maar juist naar de verbinding en overeenkomsten. Wij geloven in God zoals in de Bijbel geschreven staat. 

Voor wie?

Zowel bestaande jeugdgroepen (incl. jeugdleiding) als individuen zijn  welkom om aan te melden voor the Shine Experience

Met wie?  

The Shine Experience is een interkerkelijke samenwerking tussen professionals, jongeren en ervaringdeskundigen: Pitstop Jongerencentrum (Youth for Christ), Shine en MountainTop Experience. 

.

 

Jesaja 60:1

Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de HEER

Waarom als een groep aanmelden? 

Voor veel jeugdleiding is het organiseren van een weekendkamp ontzettend veel werk en kost veel tijd wat vaak niet beschikbaar is. The Shine Experience neemt de praktische zaken van het kamp organiseren voor jeugdgroepen over, waardoor meer ruimte ontstaat voor het belangrijkste werk: relatie met de jongeren versterken, goede gesprekken, samen spelen, samen God zoeken, samen bidden en samen plezier hebben. Wij weten dat het belangrijkste aspect van jeugdwerk is het relatie tussen jeugdige en jeugdleiding.  Binnen in deze relatie wordt God voorgeleefd aan jongeren en worden ze gestimuleerd tot geestelijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat de relatie tussen jongeren en jeugdleiding centraal staat. Om dit te stimuleren en faciliteren, ontlasten we de jeugdleiding in het praktisch regelen van een kampervaring, zo dat ze de focus kunnen leggen op waar het eigenlijk om draait: Jongeren helpen God ontmoeten.  De relatie tussen jongeren en jeugdleiding/ voorbeeld jongeren is essentieel om het geloof vast te houden. Individuen die zich aanmelden voor the Shine Experience wordt ingedeeld in een Shine groepje waarbij nazorg en samen verder groeien tot te mogelijkheid behoort.

KAMP: de kernelementen

In alles, van praktisch tot geestelijke verdieping en persoonlijke groei, willen we God aan jongeren laten zien. Wij hebben passie en een verlangen onder de jongeren aan te wakkeren door middel van interkerkelijke christelijke kampweekenden. 5 belangrijk kernelementen zijn verwerkt in onze kampweekenden: Geestelijke verdieping, Verbinding (met je eigen groep), Persoonlijke ontwikkeling, Uitdagend sport en spel en God aanbidden. 

- De kernelementen - 

Geestelijke Verdieping

- wisselende sprekers

- Bijbelstudie 

- prikkelende groepsgesprekken

- diepgang verwerkings-opdrachten 

pray.jfif

Verbinding (met je eigen groep)

- groepsgesprekken

- Bijbelstudie 

- teambuilding activiteiten 

- sport en spel

group.jpg

Persoonlijke Ontwikkeling

- stille tijd momenten 

- small groups 

- veilige omgeving 

- prikkelende verdiepingsvragen

Bible.jpg

Uitdagend Sport en Spel

- gekke spelletjes 

- teambuilding 

- sportieve en creatieve activiteiten 

- spannende spelen

God Aanbidden 

- God aanbidden 

- hippe aanbiddingsmuziek 

- God groot maken

- verdieping door muziek

worship.jpg
SHINE 1_edited_edited.jpg

Nieuwsgierig en geïnteresseerd? 
Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het contactformulier in - klik hier
06-40936655

Aanmelden of meer informatie?
klik hier

The Shine Experience is een samenwerking tussen:
Pitstop Jongerencentrum, Youth for Christ
Shine 

MountainTop Experience MountainTop Experience is een christelijk kamp product die plaatsvindt op het terrein van de Coxse Boerderij

pitstop logo.png
Shine LOGO.jpg
YFC logo.png
bottom of page